Gaspar Museum

Het Gaspar museum bevindt zich in Aarlen. Het is een luxueus 19e-eeuws pand waar je Jean en Charles Gaspar kan ontmoeten. Dat zijn twee broers, de één een beeldhouwer, de ander een picturalistische fotograaf en beschermheer.

De sculpturen van Jean Gaspar zijn zowel in zijn persoonlijke werken als in zijn dierencreaties te ontdekken. De dieren, vol kracht en realisme, van Jean (leerling van Jef Lambeaux), gaan hand in hand met de zachtere en tijdloze foto’s van Charles.

Het museum organiseert dankzij zijn rijke collecties ook belangrijke tijdelijke tentoonstellingen. In de twee prachtig gerestaureerde Gaspar-salons word je als bezoeker ondergedompeld in de authentieke sfeer van een rijke burgerlijke residentie uit het begin van de 20e eeuw. Je ontdekt aan het einde van de rondleiding het uitzonderlijke Antwerpse altaarstuk, bekend als Fisenne, daterend uit het begin van de 16e eeuw, naast andere collecties religieuze kunst.

Daarnaast bevindt er zich een bibliotheek van het Archeologisch Instituut van Luxemburg, een museumwinkel en een Gaspar Park (vroeger was het park de privétuin van de familie Gaspar). Het Gaspar museum kunt u als individuele bezoeker, met schoolgroepen of groepen volwassenen bezoeken.

Het museum werkte een kort stappenplan uit voor bezoekers met autisme.

HULPMIDDELEN

ADRES

Rue des Martyrs 16 – 6700 Arlon

ANDERE INTERESSANTE BESTEMMINGEN

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen