Fort van Breendonk

Bezoek het Fort van Breendonk en duik in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Dit fort is uitzonderlijk en uniek in zijn genre. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het fort gebruikt als werkkamp en doorgangskamp door de nazi’s. Het is het enige fort dat volledig intact bleef in West-Europa. Tijdens je aangrijpende bezoek ontdek je de werf waar de gevangenen moesten werken, hun slaapkamers, de folterkamer, gevangeniskamers en zoveel meer!

Fort van Breendonk

In de paasvakantie kan het zeer druk zijn in het Fort van Breendonk, terwijl het in de zomervakantie vaak iets rustiger is. Tijdens de weekends tussen 9u30 en 11u ben je bovendien vaak helemaal alleen in het fort (met uitzondering van het personeel). Ook op woensdagnamiddag is het vrij rustig. Wens je dus graag de drukte te vermijden, dan kom je best op die momenten. Uitzonderingen zijn uiteraard steeds mogelijk.

Belangrijk om op te merken in het Fort van Breendonk is dat de meest aangrijpende momenten op het einde van het bezoek zullen plaatsvinden. De geschiedenis van het fort wordt voornamelijk aan hand van de audiogidsen verteld. Het fort zelf en de inkleding roept zelf minder emoties op bij de meeste mensen.

Dit stappenplan werd gerealiseerd in opdracht van de Provincie Antwerpen.

ADRES

Brandstraat 57 – 2830 Willebroek

ANDERE INTERESSANTE BESTEMMINGEN

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen