Erfgoedsite Ename

Opgelet: Het stappenplan is momenteel iets verouderd door de sluiting van pam Ename en de renovaties van het Erfgoedcentrum. Zodra de renovaties afgerond zijn, zal het stappenplan geüpdatet worden.
De Erfgoedsite Ename bestaat uit 4 unieke locaties die allemaal een bezoekje waard zijn. Je kan een bezoek brengen aan het Erfgoedcentrum. Hier is o.a. een erfgoeddepot waar je kan zien hoe erfgoed behandeld en bewaard wordt en is er een prachtig panoramisch zicht op het Archeopark en de brede omgeving. Je kan er ook tijdelijke tentoonstellingen bezoeken en aan gezinsactiviteiten deelnemen. Benieuwd welke er op dit ogenblik zijn? Neem dan een kijkje op deze website of deze website.
Opgelet: Het Erfgoedcentrum is voorlopig gesloten voor renovatie, enkel groepen en scholen kunnen na
reservatie een gegidst bezoek brengen. Vanaf de zomer (eind juni) 2024 is het opnieuw geopend.
Vervolgens kan je een bezoek brengen aan het Archeopark. Dit is een openluchtsite waarbij grondvesten bewaard zijn van de Ottoonse burcht, de handelsnederzetting en de Sint-Salvatorabdij.
In de buurt van het Erfgoedcentrum ligt de prachtig gerestaureerde Sint-Laurentiuskerk. Dit is het enige nog bestaande gebouw dat dateert uit de Ottoonse periode (ca. het jaar 1000).
Ten slotte kan je ook prachtig wandelen in Bos t’Ename. Op de website van Natuurpunt kan je allerlei wandelroutes terugvinden doorheen dit bos. De wandelpaden starten van aan pam Ename.

ADRES

Lotharingenstraat 1 – Ename (Oudenaarde)

ANDERE INTERESSANTE BESTEMMINGEN

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen