Chocolate Nation

Chocolate Nation is het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld in het centrum van Antwerpen (recht tegenover het Centraal Station). Het is geen gewoon museum, maar een belevingsmuseum. Een museum waar je maar liefst 10 verschillende chocolade smaken kunt proeven.

In 14 thematische kamers neemt Chocolate Nation je mee op een reis van 60 tot 90 minuten en vertellen ze je het verhaal van onze Belgische chocolade. De tour start in de cacaoplantages van de evenaar en volgt de cacaoboon naar ’s werelds grootste cacao-opslaghaven in Antwerpen. Een enorme fantasiemachine demonstreert hoe chocolade wordt gemaakt en waar de zachte smaak vandaan komt.

Er zijn audiogidsen (die meer uitleg geven over de verschillende belevingsruimtes) in verschillende talen beschikbaar. Tijdens je rondleiding door het museum kom je chocoladetradities, geschiedenis, merken, producten en innovaties tegen die zijn wereldwijde reputatie hebben opgebouwd.

Bovendien organiseren ze chocolade workshops en cursussen. Chocolate Nation biedt zowel voor individuen als groepen verschillende soorten chocolade workshops aan. Onder begeleiding van een ervaren chocolatier leer je de beginselen van het werken met chocolade. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met zelfgemaakte studentenhaver en chocoladelollies. Ze zijn voor iedereen toegankelijk (dus ook als je geen ervaring hebt).

Er is een kort stappenplan voor bezoekers opgesteld door Chocolate Nation. Dit kan je verkrijgen op aanvraag via mail. Daarnaast zijn er filmpjes waarin de ruimtes zichtbaar zijn op het Youtubekanaal van Chocolate Nation te vinden.

HULPMIDDELEN

ADRES

Koningin Astridplein 7 – 2018 Antwerpen

ANDERE INTERESSANTE BESTEMMINGEN

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen