Bellewaerde: Is er een voorrangspas voor mensen met autisme om wachtrijen te vermijden en hoe krijg ik het?

Voorrangspassen zijn voor kinderen en volwassenen met autisme vaak noodzakelijk om een aangenaam pretparkbezoek te garanderen. Wachtrijen gaan namelijk nog steeds gepaard met veel drukte en prikkels wat voor deze mensen tot veel stress kan leiden. In dit artikel kom je te weten of je in Bellewaerde gebruik kan maken van deze passen en wat de regels hiervan zijn.

Bellewaerde

Bellewaerde

Bellewaerde is een pretpark en dierenpark in Ieper. Het is een pretpark voor jong en oud waar veel aandacht besteed is aan de thematisering. Beleef een dag met de hele familie vol plezier, avontuur en spectaculaire ontdekkingen. Het park is geopend vanaf maart tot en met de herfstvakantie. Meer praktische informatie over dit pretpark kan je vinden op hun website.

 

Koop je tickets voordeliger online!

 

Is er een voorrangspas voor mensen met autisme in de Bellewaerde?

Ja, het is mogelijk om een voorrangspas te verkrijgen in Bellewaerde voor mensen met autisme. Dit wordt uitgereikt in de vorm van een GUEST PASS.

Wat zijn de regels van deze GUEST PASS?

De GUEST PASS is strikt persoonlijk en enkel geldig op de vermelde datum. Hiermee kan de persoon met autisme, alsook de hoofdbegeleider en maximum 2 extra personen de attractie via de uitgang betreden. De persoon met autisme en de hoofdbegeleider dienen zich steeds samen aan te melden. Indien een van beide afwezig is, zal de toegang geweigerd worden. Belangrijk is dat deze pas geen voorrang biedt. Het geeft je enkel de mogelijkheid om buiten de wachtrijen te wachten. De attractiebediener houdt rekening met de wachttijd aan de attractie en nodigt de persoon met autisme en zijn/haar hoofdbegeleider (+ max. 2 extra personen) vanaf een opgegeven tijdstip aan te melden aan de voorziene ingang voor mindervalide personen (meestal via de uitgang van de attracie). Het uur wordt genoteerd op de GUEST PASS, die de mindervalide persoon aan elke attractie dient te tonen.

Wat heb ik nodig om deze GUEST PASS te krijgen?

Je ontvangt de GUEST PASS op vertoon van de mindervalidenkaart, de European Disability Card of een geldige verklaring van een onafhankelijke gespecialiseerde arts. Deze arts mag geen huisarts zijn. In zijn verklaring moet bevestigd worden dat de persoon met autisme niet in staat is om in wachtrijen te staan. Minstens één van de twee personen moet meerderjarig zijn. Dit is ofwel de persoon met autisme ofwel de hoofdbegeleider. Deze hoofdbegeleider krijgt bovendien een ander bandje.

Waar kan ik deze GUEST PASS krijgen?

Deze GUEST PASS kan je verkrijgen bij de infostand aan ingang A of aan een kassa van ingang C.

Heb jij zelf al eens gebruik gemaakt van deze GUEST PASS in Bellewaerde? Hoe heb je dit ervaren?

3 Responses
  1. Desmet

    Wij zijn een gezin met 3 kinderen en doordat de guest-pass voor max 4 personen is, bederft dit de pret, want kunnen we da attracties toch niet samen doen, valt er altijd iemand uit… dan toch weer frustraties…

Leave a Reply

Deel ervaringen en tips met anderen!

Zit je met vragen omtrent autismevriendelijke vakanties of daguitstappen? Wil je tips delen met anderen? Word dan lid van onze Facebookcommunity!

Steun ons & bestel bij Bol.com via deze link!