Provincie Oost-Vlaanderen en Toerisme voor Autisme slaan de handen in elkaar!

De Provincie Oost-Vlaanderen heeft deze zomer een mooi aanbod aan activiteiten voor jong en oud in haar domeinen, erfgoedsites en (natuur- en milieu)-educatieve centra. Dit jaar wil de Provincie dit zomeraanbod toegankelijk maken voor mensen met autisme door het online ter beschikking stellen van visuele stappenplannen en het sensibiliseren van haar personeel.

 

“Maar niet enkel mensen met autisme hebben baat bij een autismevriendelijk aanbod. Het is ook nuttig voor jonge gezinnen of hoogsensitieve personen om op voorhand te weten waar er rust te vinden is en waar bepaalde prikkels dan weer sterk aanwezig  kunnen zijn.” 

gedeputeerde Kurt Moens, bevoegd voor Toegankelijkheid

De meeste provinciale attracties zijn al gescreend door Toerisme voor Autisme. Het is de bedoeling om nog deze zomer alle stappenplannen online te zetten.

Hieronder vind je het overzicht van de 14 deelnemende activiteiten. Je kan klikken op de stappenplannen die reeds beschikbaar zijn. Dit document wordt steeds geüpdatet indien er nieuwe stappenplannen gelanceerd worden.

Leave a Reply

Deel ervaringen en tips met anderen!

Zit je met vragen omtrent autismevriendelijke vakanties of daguitstappen? Wil je tips delen met anderen? Word dan lid van onze Facebookcommunity!

Steun ons & bestel bij Bol.com via deze link!

Meest gelezen berichten